Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivnica, državna prvakinja 2009. godine
SASTOJCI:
* 50 dag glatkog brašna
* 1 kockica svježeg kvasca
* 1,5 dl mlijeka
* 20 dag maslaca
* 10 dag šećera
* malo soli
* 3 jaja + 3 žumanca
* 3 žlice ruma
* naribana narančina i limunova korica
* šećer u prahu za posipanje
1. U malo mlakog mlijeka razmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite na toplom.
2. Uzdigli kvas umiješajte u prosijano brašno s preostalim sastojcima. Maslac prethodno dobro izradite pjenjačom.
3. Umijesite ne previše tvrdo tijesto. Po potrebi dodajte još malo mlijeka. Ostavite ga na toplom 30 minuta.
4. Tijesto još jednom premijesite pa ga stavite u namašćen i pobrašnjen kalup u obliku ovčice. Ako vam je kalup manji nego za kuglof promjera 26 cm, prilagodite količinu sastojaka. Ostavite na toplom još 30 minuta.
5. Pecite 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kad se ohladi, pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....