RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica
SASTOJCI
* 30 dag graška
* 3 jaja
* 3 dl mlijeka
* 15 dag brašna
* sol
* ulje za pečenje
Nadjev od šampinjona:
* 20 dag šampinjona
* 10 dag crvenog luka
* 2 dl vrhnja za kuhanje
* 2 jaja
* sol
1. Za palačinke grašak prokuhajte u slanoj vodi i propasirajte. Jaja razmutite, dodajte mlijeko, kašicu od graška, brašno i začine.
2. Umutite smjesu za palačinke pa ih ispecite na zagrijanoj tavi.
3. Za nadjev popržite luk, dodajte šampinjone narezane na listiće, propirjajte i začinite.
4. Nadjenite palačinke pa ih složite u prikladnu namašćenu posudu. Prelijte smjesom od jaja i vrhnja koju ste pjenasto umutili. Zapecite u pećnici 15-20 minuta na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....