Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy u Ludbregu, dobitnica brončane medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi
SASTOJCI za 4 osobe:
• 40 dag piletine
• 8 dag pršuta
• 2 dag sira
• 2 žlice maslinova ulja
• 20 dag mrkve
• 20 dag tikvica
• 8 dag brašna
• 2 jaja
• sol
• papar
• ulje za prženje
1. Na pileći file rasporedite najprije plošku pršuta, na to plošku sira pa sve zajedno zarolajte i ispecite na malo maslinova ulja.
2. Za povrtne popečke blanširane tikvice i mrkvu narežite na sitne kockice te pomiješajte s jajima i brašnom.
3. Dobivenu smjesu oblikujte u popečke i ispržite ih. Rolice će biti još sočnije ako ih malo popečemo na grilu pa uvijemo u alu foliju i stavimo peći u pećnicu, jer će se peći u vlastitom soku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....