RECEPT DANA

Pileće rolice s popečkom od povrća

Recept: GROZDANA BOHORČ, chef restorana Fantasy u Ludbregu, dobitnica brončane medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi

SASTOJCI za 4 osobe:

• 40 dag piletine

• 8 dag pršuta

• 2 dag sira

• 2 žlice maslinova ulja

• 20 dag mrkve

• 20 dag tikvica

• 8 dag brašna

• 2 jaja

• sol

• papar

• ulje za prženje

1. Na pileći file rasporedite najprije plošku pršuta, na to plošku sira pa sve zajedno zarolajte i ispecite na malo maslinova ulja.

2. Za povrtne popečke blanširane tikvice i mrkvu narežite na sitne kockice te pomiješajte s jajima i brašnom.

3. Dobivenu smjesu oblikujte u popečke i ispržite ih. Rolice će biti još sočnije ako ih malo popečemo na grilu pa uvijemo u alu foliju i stavimo peći u pećnicu, jer će se peći u vlastitom soku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. siječanj 2025 01:37