Recept: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI
Za čokoladni biskvit:
* 6 jaja
* 6 žlica šećera
* 3 žlice brašna
* 3 žlice kakaa
Za kremu od jagoda
* 5 dl mlijeka
* 15 dag šećera
* 7,5 dag brašna
* 3 žumanca
* 1 paketić vanilin šećera
* naribana korica 1 limuna
* 25 dag jagoda
* 4 dl tučenog slatkog vrhnja
* 3 - 5 listića želatine
1. Za čokoladni biskvit izlupajte čvrsti snijeg od bjelanaca, dodajte šećer i žumanca. Lagano umiješajte prosijano brašno pomiješano s kakaom. Ulijte smjesu u lim obložen papirom za pečenje da bude u tankom sloju. Pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva.
2. U posudi pomiješajte šećer, brašno, vanilin šećer i malo mlijeka. Dodajte žumanca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalo mlijeko skuhajte, ulijte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.
3. Jagode očistite od peteljki i izmiksajte. U ohlađenu kremu dodajte jagode, otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje. Kremu ulijte na ohlađeni biskvit i dobro rashladite.
4. Kalupom izrezujte srca. Poslužite s jagodama i voćnim preljevom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....