RECEPT DANA

Srca s jagodama

Recept: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI

Za čokoladni biskvit:

* 6 jaja

* 6 žlica šećera

* 3 žlice brašna

* 3 žlice kakaa

Za kremu od jagoda

* 5 dl mlijeka

* 15 dag šećera

* 7,5 dag brašna

* 3 žumanca

* 1 paketić vanilin šećera

* naribana korica 1 limuna

* 25 dag jagoda

* 4 dl tučenog slatkog vrhnja

* 3 - 5 listića želatine

1. Za čokoladni biskvit izlupajte čvrsti snijeg od bjelanaca, dodajte šećer i žumanca. Lagano umiješajte prosijano brašno pomiješano s kakaom. Ulijte smjesu u lim obložen papirom za pečenje da bude u tankom sloju. Pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva.

2. U posudi pomiješajte šećer, brašno, vanilin šećer i malo mlijeka. Dodajte žumanca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalo mlijeko skuhajte, ulijte pripremljenu smjesu i kuhajte na laganoj vatri desetak minuta.

3. Jagode očistite od peteljki i izmiksajte. U ohlađenu kremu dodajte jagode, otopljenu želatinu i tučeno slatko vrhnje. Kremu ulijte na ohlađeni biskvit i dobro rashladite.

4. Kalupom izrezujte srca. Poslužite s jagodama i voćnim preljevom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. siječanj 2025 22:36