Recept: Brežanski zvončari
SASTOJCI:
Za tijesto:
* 40 dag brašna
* 4 žlice šećera
* 2 žumanca
* malo soli
* 3 žlice ulja
* limunova korica
* 2 dag kvasca
* 2 dl mlijeka
Za nadjev:
* 2 štruce dan-dva starog manjeg kruha
* 8 dl mlijeka
* 4 cijela jaja + 6 žumanaca
* 1,5 paketića cimeta
* 7 mljevenih klinčića
* 1 maslac
* 20 dag grožđica
* 40 dag šećera
* 1 vanilin šećer
1. Stari kruh narežite na male kockice. Zagrijte mlijeko skoro do vrenja, polijte kruh i pomiješajte. Kad se malo ohladi, dodajte šećer, otopljeni maslac, cijela jaja, klinčiće, cimet, grožđice i vanilin šećer. Sve dobro pomiješajte rukama u jednoličnu masu pa je pustite da odstoji.
2. Od brašna, uzdiglog kvasa, žumanaca, ulja, mlijeka, limunove korice i šećera umijesite dizano tijesto i pustite ga na toplom da se digne. Premijesite, podijelite na dva dijela i razvaljajte na dvije kore veličine lima.
3. Prvom korom obložite namazani lim, uspite nadjev. Dobro poravnajte i pokrijte preostalim tijestom. Žlicom probodite gornju koru i pecite na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....