Recept: BERISLAV LACKOVIĆ, chef restorana Bon Appetit, Zagreb
SASTOJCI za 4 osobe:
* 2 kg rebrica od odojka
* sol i papar
Za nadjev:
* 25 dag slanutka
* 1 žlica sezama
* 10 dag zelenih maslina bez koštice
* 3 češnja češnjaka
* 2 žlice maslinova ulja
* sol i papar
1. Tankim nožem odvojite meso od kosti te ga začinite solju i paprom. Slanutak koji ste prethodni dan namočili skuhajte u slanoj vodi.
2. Sezam lagano prepržite na suhoj tavici, dodajte masline. Sve lagano prepržite, dodajte slanutak i češnjak, podlijte s malo vode, prokuhajte i sameljite u gustu smjesu.
3. Rebrica nadjenite slanutkom i zarolajte te zavežite špagom. Pecite u pećnici oko 1,5 sat na 165 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....