RECEPT DANA

Zec sa šunkom

Recept: JEFFREY VELLA, chef The Regent Esplanade Zagreb, europski kuhar 2003. i 2004. godine

SASTOJCI:

• 50 dag zečjeg buta

• 15 dag pilećih prsa

• 2 bjelanca

• 0,75 dl vrhnja za kuhanje

• 5,5 g šunke ili pršuta

• 3,5 dag blitve

• 1 čajna žličica senfa

vezica šparoga

Za juhu:

• 25 dag buče

• 3,5 dag češnjaka

• 0,2 dag bijelog tartufa

• 4,5 dl povrtnog temeljca

• 2 dag maslaca

• majčina dušica

• sol i bijeli papar

1. Zečji but namažite senfom i marinirajte u marinadi od bijelog vina i češnjaka.

2. Piletinu i bjelanca miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Premažite njome plošku šunke, zatim prekrijte listom blitve, ponovno premažite slojem smjese od piletine i pokrijte još jednim listom blitve.

3. Na sredinu stavite zečetinu, smotajte šunku poput rolade, umotajte u foliju i kuhajte na pari 20 minuta.

4. Šparoge samo prerežite napola i kuhajte u vreloj, slanoj vodi dok ne poprime svijetlo zelenu boju.

5. Za juhu kratko propirjajte luk, dodajte buču i majčinu dušicu, ulijte povrtni temeljac te kuhajte na laganoj vatri dok buča ne omekša. Dodajte maslac i tartuf te posolite i popaprite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 14:45