RECEPT DANA

Soparnik s hobotnicom

Recept: TOMISLAV NIKŠIĆ, executive chef splitskog hotela Le Méridien Lav

SASTOJCI:

* 70 dag glatkog brašna

* sol

Nadjev:

* 2 kg blitve

* 10 dag slatkog kupusa

* • crvenog luka

* 1 dl maslinovog ulja

* sol

Dodatak:

* 30 dag krakova skuhane hobotnice

* kozji sir

* komorač

* lisnata salata

1. Od brašna, vode i soli napravite dvije kugle tijesta (kao za pizzu) i ostavite odmarati 30 minuta.

2. Za nadjev blitvu i slatki kupus narežite na rezance, a crveni luk sitno nasjeckajte.

3. Razvaljajte tijesto na debljinu 2-3 mm pa prvi kolut prekrijte izmiješanim nadjevom, prekrijte drugim kolutom i krajeve spojite te zavinite unutra.

4. Pecite u krušnoj peći na temperaturi od 250 stupnjeva. Kad se tijesto napuše, probijte ga i pričekajte da iz soparnika iziđe vreli zrak pa ga okrenite na drugu stranu.

5. Kad dobije lijepu boju, izvadite ga i stavite da se hladi 20 minuta pa ga narežite na rombove.

6. Hobotnicu popecite na roštilju i poslužite na soparniku zajedno s kozjim sirom, salatom komorača i malo lisnate sezonske salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 10:41