Recept: TOMISLAV NIKŠIĆ, executive chef splitskog hotela Le Méridien Lav
SASTOJCI:
* 70 dag glatkog brašna
* sol
Nadjev:
* 2 kg blitve
* 10 dag slatkog kupusa
* • crvenog luka
* 1 dl maslinovog ulja
* sol
Dodatak:
* 30 dag krakova skuhane hobotnice
* kozji sir
* komorač
* lisnata salata
1. Od brašna, vode i soli napravite dvije kugle tijesta (kao za pizzu) i ostavite odmarati 30 minuta.
2. Za nadjev blitvu i slatki kupus narežite na rezance, a crveni luk sitno nasjeckajte.
3. Razvaljajte tijesto na debljinu 2-3 mm pa prvi kolut prekrijte izmiješanim nadjevom, prekrijte drugim kolutom i krajeve spojite te zavinite unutra.
4. Pecite u krušnoj peći na temperaturi od 250 stupnjeva. Kad se tijesto napuše, probijte ga i pričekajte da iz soparnika iziđe vreli zrak pa ga okrenite na drugu stranu.
5. Kad dobije lijepu boju, izvadite ga i stavite da se hladi 20 minuta pa ga narežite na rombove.
6. Hobotnicu popecite na roštilju i poslužite na soparniku zajedno s kozjim sirom, salatom komorača i malo lisnate sezonske salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....