RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, akademik, vlasnik kulinarske akademije Moj kuhar
Sastojci za 4 osobe:
* 1 paket lisnatog tijesta
* 20 dag svježeg sira
* 20 dag čvaraka
* 3 jaja
* 10 dag brašna
* 5 dag maslaca
* 1 dl milerama
* sol
* papar
1. Svježi sir i čvarke pomiješajte i začinite. Sve zajedno dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.
2. Lisnato tijesto na pobrašnjenom stolu razvaljajte na debljinu oko 3-4 mm pa na rub poslažite u obliku štruce smjesu sira i čvaraka te stavite na lim za pečenje.
3. Dobro umutite jaje pa njime premažite štrucu (savijaču). Po vrhu je malo nabodite da prilikom pečenja ne bi pucala.
4. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170-180 stupnjeva oko 30 minuta.
5. Mileram začinite solju i šarenim paprom, dobro promiješajte pa ga stavite na tanjur kao podlogu, a gore poslažite ukoso narezane komade savijače. Ukrasite rotkvicama i listićima matovilca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....