RECEPT DANA

Štrudla od sira i čvaraka

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, akademik, vlasnik kulinarske akademije Moj kuhar

Sastojci za 4 osobe:

* 1 paket lisnatog tijesta

* 20 dag svježeg sira

* 20 dag čvaraka

* 3 jaja

* 10 dag brašna

* 5 dag maslaca

* 1 dl milerama

* sol

* papar

1. Svježi sir i čvarke pomiješajte i začinite. Sve zajedno dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu.

2. Lisnato tijesto na pobrašnjenom stolu razvaljajte na debljinu oko 3-4 mm pa na rub poslažite u obliku štruce smjesu sira i čvaraka te stavite na lim za pečenje.

3. Dobro umutite jaje pa njime premažite štrucu (savijaču). Po vrhu je malo nabodite da prilikom pečenja ne bi pucala.

4. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170-180 stupnjeva oko 30 minuta.

5. Mileram začinite solju i šarenim paprom, dobro promiješajte pa ga stavite na tanjur kao podlogu, a gore poslažite ukoso narezane komade savijače. Ukrasite rotkvicama i listićima matovilca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 13:43