Recept: TONČIKA CUKROV, učiteljica kuhanja u Makronovi
SASTOJCI za 4 osobe:
* 70 dag seitana
* 30 dag tofua
* 7 dag dimljenog tofua
* 30 dag kruha od integralnog brašna
* 1 dl povrtnog temeljca (Rapunzell)
* muškatni oraščić
* papar
* svije trećine šalice mladog luka
* soja umak
* 1 dl sojinog vrhnja
* 1 žličica aru praha
* 2 dl suncokretova ulja za prženje (Back-&Bratöl)
1. Seitan mariniran sa začinima i pržen u dubokom ulju narežite na manje komade. Kruh bez korice namočite u temeljcu i pomiješajte ga s drobljenim tofuom.
2. Smjesu prepolovite, dio staviti na dno kalupa za pečenje, preostalo pomiješajte s prženim seitanom i na kolutiće narezanim zelenim dijelom mladog luka. Stavite je u kalup na pripremljenu podlogu.
3. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Dimljeni tofu posujte po vrhu terine te prelijte vrhnjem u koje ste umutili aru prah, prethodno otopljen u žlici vode. Pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....