RECEPT DANA

Terina sa seitanom

Recept: TONČIKA CUKROV, učiteljica kuhanja u Makronovi

SASTOJCI za 4 osobe:

* 70 dag seitana

* 30 dag tofua

* 7 dag dimljenog tofua

* 30 dag kruha od integralnog brašna

* 1 dl povrtnog temeljca (Rapunzell)

* muškatni oraščić

* papar

* svije trećine šalice mladog luka

* soja umak

* 1 dl sojinog vrhnja

* 1 žličica aru praha

* 2 dl suncokretova ulja za prženje (Back-&Bratöl)

1. Seitan mariniran sa začinima i pržen u dubokom ulju narežite na manje komade. Kruh bez korice namočite u temeljcu i pomiješajte ga s drobljenim tofuom.

2. Smjesu prepolovite, dio staviti na dno kalupa za pečenje, preostalo pomiješajte s prženim seitanom i na kolutiće narezanim zelenim dijelom mladog luka. Stavite je u kalup na pripremljenu podlogu.

3. Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Dimljeni tofu posujte po vrhu terine te prelijte vrhnjem u koje ste umutili aru prah, prethodno otopljen u žlici vode. Pecite još 10 minuta na istoj temperaturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 14:28