HVALA I DOVIĐENJA

Kreće čistka u Maksimiru: Jurčić otpisao Barbarića!

Klupski izvori tvrde da ga je definitivno otpisao, da više na njega ne računa, te da si stoper može pronaći klub. Podsjetimo, Barbarić je figurirao kao jedan od velikih talenata
Nova Gorica, 200710.Stadion Nova Gorica, 2. pretkolo Lige prvaka,uzvratna utakmica, susret ekipa NK Dinamo i Luka Koper (Slovenija).Na slici: Tomislav Barbaric.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX

Na utakmici HAŠK-a i Dinama u Kupu dogodilo se nešto neobično. U trenucima kad se ozlijedio Tonel, logično smo očekivali da će u igru ući Tomislav Barbarić, jer je Jurčić najavio da će priliku protiv nedoraslog drugoligaša dobiti oni koji su imali manju ili nikakvu minutažu. Kad ono, umjesto Tonela trener Modrih je uveo - Jerka Leku! Čovjeka koji je odigrao praktički sve utakmice za Modre i koji zaista nije bio prijeko potreban u ogledu koji je već unaprijed dobio Dinamo.

Takav potez trenera zapravo je značio samo jedno, Jurčić više ne računa na Tomislava Barbarića! Klupski izvori tvrde da ga je definitivno otpisao, da više na njega ne računa, te da si mladi stoper može pronaći novi klub. Podsjetimo, Barbarić je figurirao kao jedan od velikih talenata hrvatskog nogometa, on i Lovren bili su prije otprilike dvije godine stoperski par Modrih, Dejan je završio u Lyonu, a Barbarić, eto, na margini i izlaznim vratima Modrih.

Zanimljivo je ta priča s Barbarićem koju možemo povezati s još dvije sudbine, onom Antuna Palića i Andreja Kramarića. Naime, svoj trojici je bila ponuđena opcija odlaska u Lokomotivu, odbili su i tako zapravo zapečatili svoju sudbinu. Trebalo im je biti jasno da se neće naigrati u plavom dresu kad ih se šalje u Lokose, a oni to odbijaju. Dečki će već u zimskom prijelaznom roku, poput Jakuba Sylvestra, morati iznaći izlaz iz ove situacije. Ostankom na klupi ili tribini nikad neće napredovati, njima je odlazak najbolja opcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:31