PRITISAK SE POJAČAVA

SCOLARIJA NAPADAJU SA SVIH STRANA Luis: 'Lako za mene, ali kako si mogao zaboraviti Mirandu?'

 AFP

Filipe Luis, branič madridskog Atletica, pridružio se brojnoj skupini kritičara koja se ne slaže s izborom brazilskog izbornika Luisa Felipea Scolarija za Svjetsko prvenstvo...

- Naravno da mi je vrlo žao što se nisam našao na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo, ali zaista ne razumijem po kojim se kriterijima ulazi u izabranu vrstu - kazao je Filipe Luis koji je s Atleticom osvojio španjolsko prvenstvo, te stigao do finala Lige prvaka.

- U ovoj situaciji čak ne prigovaram zbog svojeg nepozivanja u reprezentaciju, jer Brazil na mojoj poziciji ima dva vrhunska igrača, ali i moja velika prijatelja Marcela i Maxwella. Obojica su potpuno zaslužili biti na Mundijalu. Ali, ne mogu vjerovati da poziv u izabranu vrstu nije dobio moj suigrač Miranda. Jednostavno, ne razumijem te kriterije, pa riječ je o ponajboljem braniču Europe tijekom ove sezone. Cijeli svijet ga godinu dana hvali, a nama nije potreban. Šteta.

Filipe Luis i dalje Brazilu želi sreću, te novi naslov prvaka...

- Uopće nema dvojbi da ću, unatoč ponekim nejasnoćama oko tog izbora, svim srcem navijati za Brazil. Također, velika većina ovih igrača apsolutno zaslužuje nastupe na Svjetskom prvenstvu, ali nisu mi potpuno jasni ti kriteriji. Izbornik ima apsolutno pravo pozvati koga god želi, to je njegovo pravo. On odlučuje o svemu, on odgovara za rezultat. Luiz Felipe Scolari je odličan strateg, osvojio je mnoge trofeje i ja mu želim svu sreću na Svjetskom prvenstvu - zaključio je Filipe Luis koji je boje Selecaa branio na prošlogodišnjem Kupu Konfederacija.

H. Tironi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 04:34