NESPREMNI ZA SEZONU

UZBUNA U RED BULLU 'Imamo bolid koji zaostaje za Mercedesom šest sekundi po krugu!'

Ni 10 milijuna eura ne bi riješilo naše trenutne probleme. Renault mora poboljšati izvedbu motora, jer smo u suprotnom u velikim problemima rekao je šef Red Bulla

Šef Red Bullove F1 momčadi Helmut Marko označio je alarm za uzbunu, jer bolid s kojim trenutno upravlja četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel nije ni približno spreman za prvu utrku sezone...

- Ni 10 milijuna eura ne bi riješilo naše trenutne probleme. Renault mora poboljšati izvedbu motora, jer smo u suprotnom u velikim problemima – rekao je Marko za njemački Bild.

Na posljednjem testiranju Vettel je za više od šest sekundi po krugu bio sporiji od Mercedesovog Nice Rosberga, a ukoliko taj zaostatak ne smanji, prema pravilima Međunarodne automobilističke organizacije (FIA), svjetski prvak ne bi smio ni startati u utrci.

- Mercedes je veliki korak ispred nas. Oni već rade naprednije testove na duže staze s novim bolidom, dok smo mi još na samom početku. Vettel je, to vam mogu reći, vrlo razočaran trenutnim stanjem svojeg bolida. Situacija mu nije nimalo zadovoljavajuća – otkrio je šef Red Bulla.

Od četvrtka do nedjelje testiranja će se održati u Bahreinu, a bit će to ujedno i posljednje službeno testiranje prije početka nove sezone, koja započinje 16. ožujka Velikom nagradom Australije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07