DOGAĐA SE I TO

Zašto ova sova u pola bijela dana visi s grane? Nije tako grozno kako zvuči, evo što se dogodilo...

Vjerujemo kako će ptica uspješno odletjeti u zagrebačku noć do početka nove školske godine - poručili su iz Oporavilišta
 ZOO Zagreb

Poletarcima nije ni najmanje lako - kad dođe vrijeme za prvi let, ne uspije on svima. Da, ima onih koji ga izvedu besprijekorno, no o njima ne znamo ništa. O onima koji padnu znamo prilično. Recimo, prije nekoliko dana smo pisali o supu Grifu čiji je prvi let završio u moru, iz kojeg je spašen.

image
ZOO Zagreb

Iz mora, doduše, nije izvučena jedna sova, ali njen je prvi let završio jednako neslavno kao Grifov. Malena ušara je mislila kako je spremna prvi put raširiti krila i vinuti se u nebo, ali zapravo nije bila. Pronašli su je u zagrebačkom Folnegovićevom naselju.

- Nalazila se na tlu i djelovala bespomoćno, no kad smo joj pokušali prići, odletjela je u krošnju obližnjeg stabla. Krivo se uhvatila za granu, pa je ostala visjeti s nje. Bez obzira na želju mlade sove da odleprša, bilo nam je jasno da joj je potrebna pomoć. Zato smo je preuzeli i odvezli u Oporavilište za divlje životinje. Vjerujemo kako će mlada sova uspješno odletjeti u zagrebačku noć do početka nove školske godine - poručili su iz Oporavilišta.

image
ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 05:03