FOTO

Znatiželjna njuška na Rudešu: Srnjak u šetnji stigao do hotela, ženu oduševio prizor

To područje životinjama pruža sve potrebno za život - od vode i hrane do mjesta za zaklon i odmor
 Čitateljica

Čitateljica iz Zagreba javila nam je kako je jedan simpatični srnjak u srijedu i četvrtak viđen na Rudešu. Skriva se u šumici, javila nam je, i dolazi do ograde. Uspjela je snimiti tu sramežljivu njuškicu kad je prišla nešto bliže.

Provjerili smo je li bilo kakvih dojava o viđenju ovog srnjaka, no iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba kažu kako im ovaj tjedan nitko ništa nije javio. Djelatnici Skloništa kažu da na području naselja Rudeš i Voltino obitavaju srne, lisice, jazavci te druge divlje životinje. Naime, tamo je dosta zelenih površina s travom, grmljem i drvećem, potok Kustošak te napušten industrijski kompleks. Područje, dakle, životinjama pruža sve potrebno za život - od vode i hrane do mjesta za zaklon i odmor.

- U svibnju je u Ulici Dragutina Golika uočena srna. Trčala je prometnicom, no kad je terenska ekipa Skloništa stigla na lokaciju, srne tamo više nije bilo. To, među ostalim, znači da dobro poznaje područje. Nakon što se prepala prometa, sakrila se na sigurno - kažu iz Dumovca.

image
Čitateljica
image
Čitateljica
image
Čitateljica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 23:49