ANIMALEX

‘Inspektorat nas je obavijestio kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv udruge Glorije Malin...‘

Zbog utvrđenih nepravilnosti pokrenut je prekršajni postupak i predložena je zabrana obavljanja djelatnosti

Ilustracija

 Olha Rohulya/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga Animalex, koja se bavi pravnom zaštitom životinja, objavila je kako su dobili odgovor Državnog inspektorata (DIRH) vezano za prekršajne prijave koje su podnijeli protiv Udruge S-pas by Gloria Malin. Zadnja tri mjeseca su, naime, oni podnijeli cijeli niz kaznenih i prekršajnih prijava zbog, tvrde, sumnje na nezakonitosti u radu i počinjenje kaznenih djela.

U odgovoru DIRH-a- stoji kako su neki od počinjenih prekršaja su uvoz i izvoz pasa bez potrebitih veterinarsko-zdravstvenih certifikata. Stoji kako su naložene mjere zabrane dopreme i otpreme životinja, čega se udruga nije držala.

image
Udruga Animalex

- Zbog utvrđenih nepravilnosti pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom te je predložena mjera zabrane držanja i dopremanja životinja te zabrana obavljanja djelatnosti udruge. Ukinuta je mjera otpremanja životinja, kako bi se životinje izmjestile s adrese. Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela, DIRH podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu - stoji u dopisu koji im je došao.

Dodali su kako su predali još jednu kaznenu prijavu te da od Državnog odvjetništva traže da kao sigurnosnu mjeru predloži zabranu obavljanja djelatnosti udruzi na maksimalni rok od deset godina, kao i mjeru zabrane držanja i nabavljanja životinje te istražni zatvor zbog nastavljanja činjena kaznenih djela usprkos svim dosadašnjim postupcima i mjerama usmjerenim spram udruge S-Pas.

Iz te udruge još uvijek nisu odgovorili na mail kojeg smo im poslali 29. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2024 21:41