TREBAJU POMOĆ

Malene mačke iz Zagreba spašene su poluslijepe nedaleko od ulice, a sad, oporavljene, traže svoje ljude

Na svijet su došle oko 20. lipnja ove godine, a u novi dom stižu cijepljene na zarazne bolesti i tretirane od parazita
 Udruga Prava šapa

Dvije malene mačke, Rommie i Beka, traže dom. Spašene su s ulice u Dubravi, imale su jedva 500 grama, oči su im bile potpuno upaljene i zatvorene od upale i takve poluslijepe su bile su na ovoj ljetnoj vrućini živjele doslovno ispod stepeništa jedne zgrade uz cestu.

Beki i Rommie život je spasila žena koja ih je s ulice preselila u svoj dom: prvo u kavez na oporavak, a sada su nakon liječenja i cijepljenja, potpuno zdrave, vesele, zaigrane, pitome i spremne ići u svoje nove obitelji. Ove malene mačke su jako pitome, nisu plašljive i društvene su. Dobro se slažu s drugim macama, jako su hrabre i umiljate, vole se nositi na rukama i navikle su na ljudsku pažnju i maženje.

Na svijet su došle oko 20. lipnja ove godine, a u novi dom stižu cijepljene na zarazne bolesti i tretirane od parazita. Preko skloništa imaju osigurano besplatno cijepljenje na bjesnoću i mikročipiranje. Kastracija je obavezna u dobi od pet do šest mjeseci i moguća je uz popust, kažu iz udruge Prava Šapa.

- Udomljuju se u Zagreb ili okolicu, u stan bez mogućnosti izlaska van ili kuću koja je u sigurnoj okolini. Najviše bismo voljele da se sekice udome u paru, ali dovoljno su samostalnog karaktera da idu u nove domove i pojedinačno. Od udomitelja očekujemo da ih maze, paze, čuvaju i po potrebi vode veterinaru.

Iako tako izgledaju, nisu plišane mačke, niti igračke, živjet će 15+ godina i cijelo to vrijeme trebat će vašu skrb. Ako niste spremni na tu odgovornost, ne javljajte se za udomljenje - istaknuli su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 02:46