PIROMANI U BIJEGU

Tri Ukrajinca ciljano zapalila 35 brodova u Medulinu: ‘Bacili su molotovljev, šteta je dva milijuna eura!‘

Za trojicom Ukrajinaca starih 25 i 28 godina policija traga, kazneno su prijavljeni za dovođenje u opasnost života i imovine

Požar u luci Medulin

 Goran Šebelić/Cropix

Nakon tri mjeseca otkriven je uzrok stravičnog požara plovila u medulinskoj luci, ali i krivci.

image
Goran Sebelic/Cropix

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvo djelatnici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su istraživanje i kazneno prijavili trojicu državljana Ukrajine od kojih dvojica imaju 25 godina a najstariji među njima 28.

image
Goran Sebelic/Cropix

Naime, rekonstruirajući ono što je prethodilo vatrenoj stihiji, kriminalisti su utvrdili da su mladi Ukrajinci došli 14. svibnja iz Poljske u Hrvatsku. Parkirali su vozilo na području Medulina i krenuli u smjeru nautičkog dijela gradske luke.

-Oko 3.40 sati, dok je drugo dvoje počinitelja čuvalo stražu, jedan od 25-godišnjaka se provukao kroz ograđeni dio mola te se uputio u smjeru veza na kojemu je bilo privezano plovilo, pulske oznake u vlasništvu 65-godišnjaka. Osumnjičeni je na plovilo bacio bocu sa zapaljivom tekućinom i uzrokovao požar koji se proširio na obližnja 34 vezana plovila u luci, od kojih su 22 plovila u potpunosti izgorjela, dok su druga djelomično oštećena vatrom. Time je vlasnicima nanesena materijalna šteta u iznosu od oko dva milijuna eura - kažu iz PU istarske.

image
Goran Sebelic/Cropix

Ono što je zanimljivo je da osumnjičeni državljani Ukrajine nisu uhićeni jer je policija s odmakom, tijekom intenzivnih izvida, došla do navedenih saznanja. Stoga se sa ukrajinskim kršiteljima intenzivno traga, a prema poznatim informacijama isti se ne nalaze na teritoriju Lijepe naše.

image
Goran Sebelic/Cropix

Iduće je na potezu državno odvjetništvo koje je zaprimilo policijsku prijavu, a potom i međunarodna tjeralica.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. kolovoz 2024 12:08