ŽAGAROV POVRATAK

BIVŠI ŠEF DRŽAVE IZABRAO NAJUŽI TIM Glavni tajnik izašao iz politike zbog nasilja, a sad je s Josipovićem

Dva potpredsjednika stranke Naprijed Hrvatska bit će Ivica Pančić i Velimir Srića
zagreb,131102mislav zagar,predsjednik gradskog vijecafoto sasa midzor-zag-
 Sasa Midzor Sucic / CROPIX

Bivši predsjednik Ivo Josipović izabrao je najuži tim suradnika za svoju novu stranku Naprijed Hrvatska - progresivni savez, a kako doznaje Jutarnji, dva potpredsjednika stranke bit će bivši ministar branitelja Ivica Pančić i profesor Velimir Srića, dok će Josip Kregar biti zamjenik predsjednika stranke.

Organizacijski tajnik

Josipović je odabrao i dva glavna tajnika stranke. Politički tajnik bit će njegov nekadašnji savjetnik u Uredu predsjednika Tomislav Lacović, a organizacijski tajnik bit će bivši HNS-ovac, pa potom SDP-ovac i bivši pomoćnik direktora Autobusnog kolodvora Mislav Žagar.

Mislav Žagar zanimljivo je ime koje se priključilo Josipoviću. Prvo je bio HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, potom se s njima posvađao i ušao u Bandićev SDP koji ga je postavio za pomoćnika direktora Autobusnog kolodvora. Početkom studenoga 2007. godine policija ga privodi u alkoholiziranom stanju, nakon što je s prijateljem pred narodnjačkim klubom Nec vrijeđao interventnu policiju. Tada izlazi iz politike, ali i iz Hrvatske nakon što je otišao na Tajland, a iza sebe ostavio dvije tvrtke u blokadi s dugom većim od četiri milijuna kuna. Osuđen je i za verbalno nasilje u obitelji nakon što se posvađao sa šogorom 2014. godine.

Interes za stranku

- Žagar i ja smo se našli nekako, a za priče koje su izašle u medijima kaže da nisu točne - odgovara Ivo Josipović. Interes za stranku pokazali su i primadona Dunja Vejzović, odvjetnik Anto Nobilo, liječnik Nikica Gabrić, redateljica Irena Škorić i aktivistica Rada Borić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 12:53