NOVI POŽARI

Gori na dva mjesta u Dalmaciji, poslana dva kanadera, za sav promet zatvorena važna prometnica

‘Obavještavamo vas da je zatvorena za promet cesta DC 511 zbog požara koji je oko 15:40 izbio na predjelu Kočinje brdo‘

Novi požari u Dalmaciji

 Hrvatska vatrogasna zajednica

Malo prije 16 sati na Kočinjem brdu na području Klisa došlo je do novog požara, a na terenu su vatrogasne snage kojima dva kanadera pomažu u gašenju buktinje, piše Slobodna Dalmacija.

- Obavještavamo vas da je zatvorena za promet cesta DC 511 zbog požara koji je oko 15:40 izbio na predjelu Kočinje brdo, od križanja sa starom Kliškom cestom do križanja prema Koprivnu - obavijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

image

Novi požari u Dalmaciji

Hrvatska vatrogasna zajednica

U međuvremenu Slobodna je doznala od vatrogasaca i da je požar na otvorenom prostoru planuo u mjestu Bisko, u blizini Dicma, piše Slobodna Dalmacija.

A u petak poslijepodne o svemu se oglasila i Hrvatska vatrogasna zajednica.

image

Novi požari u Dalmaciji

Hrvatska vatrogasna zajednica

- Imamo dva nova požara kod Dugopolja koji su blizu jedan drugome. U 15:45 sati DVOC 193 zaprimio je dojavu o požaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji na području Bisko. Na požarištu su zemaljske snage (17 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Trilj i Gata) te jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor koji je preusmjeren sa zadaće protupožarnog izviđanja.

Oko 16 sati zaprimljena je i dojava o požaru Kočinje Brdo u blizini Dugopolja. Uz zemaljske snage angažirana su dva protupožarna zrakoplova Canadair.

Dva požara relativno su blizu jedan drugome (10 km udaljenosti). Zračne snage rade na oba. Stanje na požarištima je dobro. Air Tractor je nastavio sa zadaćom protupožarnog izviđanja, a ostala su gasiti 2 Canadaira - priopćili su.

image

Novi požari u Dalmaciji

Hrvatska vatrogasna zajednica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 06:46