PREDSJEDNIČKI IZBORI

U anketi Jutarnjeg glasalo je više od 50.000 ljudi, evo tko je pobijedio u srazu Milanovića, Primorca, Selak-Raspudić i Kekin!

Prije četiri dana, vas 42 % bilo je upravo za Primorca, 39 % za Milanovića, dok je Selak Raspudić dobila 14, a Kekin 6 posto glasova

Primorac i Milanović

 /Cropix

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a, koja će se održati u srijedu, premijer Andrej Plenković treba objaviti da će stranka podržati uglednog znanstvenika, pedijatra, genetičara i bivšeg ministra znanosti i školstva, Dragana Primorca, u kandidaturi za predsjednika države.

- To će biti kandidat poštivanja Ustava i vladavine prava, koji će surađivati s drugim institucijama u Hrvatskoj. Isto tako, riječ je o kandidatu koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u krug zapadnih zemalja, u Europsku uniju, u Sjevernoatlantski savez i koji će, s Vladom, voditi takvu politiku na međunarodnom planu koja će nas držati tamo gdje pripadamo - rekao je premijer.

Primorca nije spomenuo, ali je jasno da će upravo on biti kandidat HDZ-a.

A mi smo vas prije četiri dana u anketi Jutarnjeg lista pitali za koga biste glasali da su danas predsjednički izbori. Zabilježili smo skoro 55.300 glasova, od kojih je 42 % bilo upravo za Primorca, 39 % za Zorana Milanovića, dok je Marija Selak Raspudić dobila 14, a Ivana Kekin 6 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2024 23:08