ČLAN MOO-A VS. MINISTAR

Vrdoljak: Jovanovića ću tužiti za laži, a možda i cijelu Vladu. On ne zna o čemu priča

Član Međunarodnog olimpijskog odbora: Lako je zbrojiti što je u životu napravio Jovanović, a što ja
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Tužit ću ministra Jovanovića , a razmišljam i o tužbi protiv cijele Vlade čiji je ministar iznio laž koja je ujedno teška kleveta ne samo mene osobno, nego i Međunarodnoga olimpijskog odbora (MOO). Član MOO-a postao sam dvije godine prije kandidature Rijeke za Mediteranske igre i upravo sam ja predložio Rijeku za tu kandidaturu, premda su protiv toga bili moji HDZ-ovci. Jovanović očito ne zna o čemu priča ili svjesno producira laž - rekao nam je Antun Vrdoljak u nastavku oštre polemike s ministrom sporta koji je za samo nekoliko dana mandata uspio zaratiti s čelništvom HNS-a, a zatim i s Vrdoljakom koji ga je prozvao zbog nedopuštenog miješanja politike u Nogometni savez.

Srbi i Crnogorci

Odgovarajući Vrdoljaku, Jovanović je posegnuo za događajem iz davne 1996. i nikad zaliječenom ranom Rijeke zbog gubitka prve kandidature za Mediteranske igre te još naknadna tri neuspjela pokušaja borbe za domaćinstvo sportašima Mediterana.

Jovanović nije bio svjedok toga prvog neslavnog fijaska jer u to vrijeme nije bio u strukturama gradske vlasti, no izrekao je rečenicu koju riječki sportski kuloari i danas ponavljaju: “U Bariju nas je prodao Vrdoljak”.

Vrdoljak ne smatra da nas je izigrao Samaranch.

- Točno, dobila je Španjolska. No, Samaranch, kao što to nikad nije učinio niti jedan član, nije mogao glasati protiv vlastite zemlje. Osobno sam to doživio kao poraz, no pitam zašto Rijeka nije prije dvije godine prihvatila ponudu da preuzme domaćinstvo nakon odustajanja grčkog Patrasa. Ruku na srce, donekle to i razumijem jer te Igre više nemaju pretjerano važan značaj - zaključuje Vrdoljak i dodaje da je lako zbrojiti što je u životu napravio Jovanović, a što on.

Jovanović nam je samo kratko, SMS-om, poručio: “Nemam komentara na najavu Vrdoljakove tužbe”. Prethodni dan u svojim je izjavama oštro reterirao Vrdoljaku, navodeći da “sve Riječanke i Riječani dobro znaju kako je Vrdoljak osigurao svoje mjesto u MOO-u kada je samovoljno, ‘u ime Rijeke’, odlučio da u Bariju Rijeka odustaje od natjecanja za domaćinstvo Mediteranskih igara”.

Opširnije o temi pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista: Što o problematici misle doajen sportskog novinarstva Orlando Rivetti, a što Luciano Sušanj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 01:47