VELIKA AKCIJA USKOK-a

ZBOG KORUPCIJE UHIĆEN CIJELI VRH VUKOVARSKO-SRIJEMSKE POLICIJE! Privedeno 9 službenika MUP-a i još 7 civila

Načelnik i zamjenik načelnika, kao i još 7 službenika zadržani su zbog ozbiljnih sumnji u zloporabu položaja i ovlasti
 Vlado Kos / Cropix

VUKOVAR - U Vukovaru je u tijeku velika akcija u kojoj je priveden cijeli vrh Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Neslužbeno doznajemo da je privedeno devet službenika MUP-a i sedmero civila. Među njima se navodno nalaze i načelnik PU Vukovarsko-srijemske Blaž Topalović i njegov zamjenik Mato Kirchbauer.

Zadržani su na ispitivanju zbog ozbiljnih sumnji u zloporabu položaju i ovlasti, primanja mita, davanja mita i trgovanja utjecajem.

S obzirom na osumnjičene policijske službenike, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić je, sukladno zakonskim ovlastima, inicirao donošenje rješenja o udaljenju iz službe zbog sumnje da su narušili ugled službe ustupajući službene podatke i druge sadržaje trećim neovlaštenim osobama.

- Policija je u suradnji sa USKOK-om provodila višemjesečno istraživanje na području PU Vukovarsko-srijemske, i Osječko-baranjske. Uhićeno je 16 osoba, i to zbog koruptivnih kaznenih djela, zloporaba položaja i ovlasti, te davanje i primanje mita, rekao je ravnatelj policije Vlado Dominić na konferenciji za tisak u Vinkovcima.

- Od 16 osoba, devetoro je policijskih službenika, a dvojica od njih su iz PU Osječko-baranjske, a dvojica su visokopozicionirani rukovoditelji u PU Vukovarsko-srijemskoj. Oni su također uhićeni, zbog pokrenute istrage oni će biti suspendirani sa svojih funkcija, a protiv njih će biti pokrenut i stegovni postupak, rekao je.

Zbog svega navedenog, s današnjim danom ministar unutarnjih poslova je na prijedlog glavnog ravnatelja policije imenovao Miroslava Puža obnašateljem dužnosti načelnika Policijske uprave vukovarske-srijemske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i provedenih dokaznih radnji policija će osumnjičene osobe dovesti pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeti kaznenu prijavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:35