U GOSTIMA KOD MESIĆA

‘Josipović se uhodava, možda još nema sve informacije o seljacima’

 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Premijerka Jadranka Kosor danas je posjetila bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, a razgovarali su o rješavanju gospodarske krize.

Mesić je premijerku dočekao na ulici, ispred svoje nove rezidencije u Grškovićevoj ulici. Razgovor je trajao oko sat vremena iza zatvorenih vrata.

Novinare je zanimalo kakav je njezin odnos s predsjednikom Ivom Josipovićem, posebno nakon nedavnih prosvjeda u kojima je, prema ocjeni novinara, on stao na stranu seljaka.

Izjavila je kako misli da će suradnja s predsjednikom Josipovićem biti vrlo dobra.

- Mislim da Josipović možda nije imao sve informacije, a i pravo je predsjednika Republike razgovarati s kim god hoće, na način na koji hoće. Ono što ću ja nastojati jest, sigurno, da naša koordinacija bude dobra, u smislu da predsjednik ima sve informacije i da u potpunosti radimo u okviru ustavnih ovlasti - kazala je.

- Mislim da se na početku mandata predsjednik Josipović još malo uhodava, a svi smo tu zapravo relativno novi, kad bolje razmislim - dodala je.

Osvrćući se na prosvjed seljaka, premijerka je naglasila kako je najbitnije da nije došlo do probijanja proračuna. Najavila da će Vlada svakih desetak dana poduzeti neku novu mjeru u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva. Novinarima, međutim, nije htjela konkretnije odgovoriti o kojim je novim mjerama riječ.

Kazala je da s Mesićem nije razgovarala o Damiru Polančecu u vezi s napisima u Jutarnjem, prema kojima je bivši potpredsjednik Vlade predao upravljačka prava u Ini mađarskom MOL-u, u zamjenu za 34,2 milijuna eura kredita za kupnju 10,6 posto dionica Podravke.

Kosor i Mesić dogovorili su novi susret uskoro u Vladi RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:42