Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 2 jušne žlice maslinova ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 mala čili papričica (očišćena od koštica i nasjeckana)
- 100 g narezanih otkoštenih zelenih maslina
- 100 g narezanih otkoštenih crnih maslina
- 6 suhih rajčica
- 2 jušne žlice kapara
- 400 g pasiranih rajčica
- 400 g špageta
- 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
- bosiljak
Priprema
1. korak
U širokoj plitkoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje i na njemu kratko popržite sitno sjeckani češnjak i chili. Dodajte otkoštene masline, sušene rajcice, kapare i pasiranu rajčicu te miješajući kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta. Dodajte sol i papar.
2. korak
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama proizvođača. Kad je kuhana ocijedite je i umiješajte u zdjelu s umakom. Sve dobro izmiješajte. Dodajte malo maslinova ulja, bosiljak i parmezan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....