Trebat će vam:
200 g pilećeg filea 3 žličice škrobnog brašna 50 ml ulja 50 ml vode 1 žličica nasjeckanog češnjaka 2 žličice nasjeckanog đumbira 50 ml bijelog vina 1 bjelanjak 4 stabljike od celera 1 žličica sezamova ulja |
Stabljike celera narežite na trake i blanširajte oko dvije minute. U međuvremenu naribajte đumbir i nasjeckajte češnjak. Meso narežite na trakice. Bjelanjak istucite pjenjačom u koji ste dodali dvije žličice škrobnog brašna. U zagrijani wok stavite meso i ispecite. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz woka. Papirnatim ručnikom pokupite višak masnoće te u wok stavite blanširani celer, mješavinu đumbira i češnjaka, vino, vodu, žličicu gustina i papar te na kraju meso. Sve zajedno lagano prokuhajte da se sastojci sljube i servirajte u tanjur. Na samom kraju jelo začinite sezamovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....