Zapečena tjestenina s piletinom i brokulom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 300 g filea pilećeg bijelog mesa
  • 300 g tjestenine
  • 250 g cvjetića brokule
  • 8-10 cherry rajčica
  • 200 g topivog sira
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 250 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

1. korak

U slanoj vodi tjesteninu skuhajte al dente. Procijedite je i ostavite sa strane. Meso (u komadu) petnaestak minuta kuhajte u slanoj vodi. Izvadite ga, pa kad se malo ohladi, izrežite ga na kockcie. Naribajte sir, brokulu natrgajte na male cvjetiće. Namastite vatrostalnu posudu.

2. korak

U drugoj posudi izmiješajte tjesteninu, piletinu i brokulu. Posolite i popaprite. Dodajte ribani sir. Mješavinu stavite u vatrostalnu posudu, po vrhu poslažite prepolovljene cherry rajčice i sve zalijte vrhnjem za kuhanje. Pospite ribanim sirom. Pećnicu ugrijte na 200 °C, pa zapecite tjesteninu dok se sir ne počne topiti.

Savjet: Umjesto brokule, u mješavinu možete dodati natrgane listiće cvjetače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 10:14