Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g filea pilećeg bijelog mesa
- 300 g tjestenine
- 250 g cvjetića brokule
- 8-10 cherry rajčica
- 200 g topivog sira
- sol, papar
- maslinovo ulje
- 250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
1. korak
U slanoj vodi tjesteninu skuhajte al dente. Procijedite je i ostavite sa strane. Meso (u komadu) petnaestak minuta kuhajte u slanoj vodi. Izvadite ga, pa kad se malo ohladi, izrežite ga na kockcie. Naribajte sir, brokulu natrgajte na male cvjetiće. Namastite vatrostalnu posudu.
2. korak
U drugoj posudi izmiješajte tjesteninu, piletinu i brokulu. Posolite i popaprite. Dodajte ribani sir. Mješavinu stavite u vatrostalnu posudu, po vrhu poslažite prepolovljene cherry rajčice i sve zalijte vrhnjem za kuhanje. Pospite ribanim sirom. Pećnicu ugrijte na 200 °C, pa zapecite tjesteninu dok se sir ne počne topiti.
Savjet: Umjesto brokule, u mješavinu možete dodati natrgane listiće cvjetače.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....