NOVO MJESTO U Zagrebu je napokon otvorena Crna ovca, slastičarnica koja je u Beogradu posljednjih 10-ak godina totalni hit Otvorenje slastičarnice čije se otvorenje očekivalo s velikim nestrpljenjem izazvalo je velik interes Zagrepčana već u prvim danima
POVRATAK U PROŠLOST Probali smo ‘najdomaćiji‘ doručak u Zagrebu i osjećali se kao školarci ‘97 na putu za Plitvice Dobar doručak u Zagrebu postao je tražena roba, prepoznala je to ekipa Pithosa i ponudila odličnu alternativu poširanim jajima i avokado tostu
RECENZIJA RESTORANA Ova konoba je zicer među zagrebačkim ribljim restoranima, iako su im jela klišej, riba i rakovi su maksimalno svježi
‘I LOVE SUSHI‘ Naučite pripremati sushi kao profesionalac! Putujuća izložba u Etnografskom muzeju otkriva sve tajne omiljenog japanskog jela
Vrijedi svake minute truda Ovaj lažni crni rižoto s lignjama toliko je dobar da ćete onaj na koji ste navikli trenutno zaboraviti
Iskrenost kod kuhanja u ovoj korčulanskoj konobi je primjer kako treba izgledati današnja dalmatinska gastronomija
Seoski turizam idealan za bijeg iz grada: Ovdje nude izdašne porcije i korektnu hranu po razumnim cijenama
Michelinova preporuka premalo je priznanje za iskustvo koje ćete doživjeti u ovom restoranu na Kvarneru
Bili su konoba, danas su Restaurant & Villa, a pritom nisu izgubili ništa na autentičnosti domaće kuhinje kontinentalne Istre
Ono što se na tanjurima ovog plešivičkog restorana može činiti lakim i jednostavnim rezultat je duboko promišljene vizije velikog kuhara
Večera u Navu nije za svakoga, ali u niti jednom drugom restoranu nećete doživjeti ovakvu hranu i uslugu
Nije fine dining restoran, ali od vlasnika ovog 90-godišnjaka iz Njivica mnogi bi imali štošta naučiti
Novi osječki bistro, čije smo otvorenje željno iščekivali, još nije u pravoj formi, od tanjura poznatog chefa očekujemo više
Uranile (i poskupjele) Koštaju čak 8 eura, već su stigle na tržnice, a mnogi kontinentalci za njih nikad nisu ni čuli Premda nam žižule inače stižu tek u listopadu, ove su godine uranile. Evo kako ih iskoristiti, osim da ih jedete svježe
ZANIMLJIV KONCEPT Mlada i talentirana barmenica u baru s prekrasnim pogledom u Ičićima miksa koktele kakvih nema nigdje Bračni par Rosemarie Miletić i Ljubomir Delić prije dvije godine otvorili su svoj bar i od tada ne prestaju s iznenađenjima u ponudi
4 Hands Dinner Najveća imena hrvatske gastro scene na Plešivici su priredila autentično gastronomsko iskustvo Za ekskluzivnu večeru u organizaciji MICHELINA i Hrvatske turističke zajednice bili su zaduženi Bernard Korak i Rudolf Štefan
Gdje za vikend? Drugo izdanje festivala za sve ljubitelje ribe zvuči kao odličan povod za izlet u Rabac
BILI SMO NA BRITANCU Veliki vodič kroz Food truck festival: Što se nudi, kakve su cijene i što se zbilja isplati isprobati?
Trik koji je oduševio domaćice i slastičare: evo kako upakirati kremaste kolače, a da im ne uništite glazuru
Istražuje hranu kroz povijest, ima više od 2,5 milijuna pratitelja, a sada je njegova kuharica dostupna i kod nas
Već tri godine ova salata totalni je hit na internetu, kažu da je toliko dobra da ćete je poželjeti jesti svaki dan
Može samo ili kao prilog Sad je idealno vrijeme za ovo tradicionalno jelo koje su nam bake servirale uz pohano meso
Kako je ovo dobro! Dugo nismo probali bolje slane palačinke od ovih Petre Jelenić, a dala nam je i recept
NOVI HIT Ako u jelima ne volite koristiti sirova jaja, a jede vam se domaća majoneza, ovaj recept bi vam se mogao svidjeti
SVI NA ŠTRUDLAFEST Uskoro počinje mnogima omiljeni festival, imamo recept za slasnu štrudlu koja će se tamo pripremati
Božanstveno Ako obožavate smokve, a volite i čokoladu, ovu ledenu slasticu jednostavno morate probati
JOŠ JEDAN! Otvoren je prvi Batak u Splitu, ekipa na društvenim mrežama oduševljena: "Bilo je i vrime"
Prvi puta u Hrvatskoj Napokon festival posvećen rižotu, a lokacija je kao izmišljena, jer ovdje se doista priprema najbolji!
Bolji dugo nismo probali Privatna strana Tea Vujčića: dok je u našim velikim firmama bio u vrhu menadžmenta, kod kuće je miješao sladoled
Planiraju i širenje Zagrepčanima će uskoro biti dostupna hrana iz trgovina, restorana i pekara za 50 do 70 % nižu cijenu
PAŠARETA SLAVI 100. ROĐENDAN Legendarno crveno piće svojevrstan je simbol Istre, a čine ga tajni sastojci obitelji Ferenčić
Piše Saša Špiranec Muškat: jedino vino koje miriše na grožđe od kojeg je nastalo, a ovo su tri izvrsne etikete